Så överlever du om företaget kraschar

Även småföretagare har möjlighet till en ekonomisk livlina om olyckan är framme.

Varför sväva i ekonomisk ovisshet om det värsta skulle hända? Som småföretagare har du möjlighet att både få företagslån vid en svacka och säkra upp till 80 procent av din lön om bolaget går omkull.

Medan övervägande andel anställda är med i både fack och a-kassa står många av landets småföretagare oförsäkrade om det går åt pipan.

Det behöver inte alls vara på det viset. Det finns möjlighet att säkra inkomsten med upp till 80.000 kronor av din lön per månad beroende på om du tecknar en tilläggsförsäkring.

Det är SMÅA, a-kassan för småföretagare, som erbjuder denna lönetrygghet om exempelvis ditt bolag går i konkurs.

Statistik visar att närmare 1.800 företag gick i konkurs under årets tre första månader, vilket innebär runt 20 konkurser om dagen.

Omvärldsoro som gör att kunderna drar åt snaran kan i ett värsta scenario krossa entreprenörsdrömmen. Om inte permanent så åtminstone för stunden, och i ett sådant läge kan det kanske kännas skönt att i vart fall kunna betala hyra, el, mat och andra nödvändiga utgifter.

Småföretagare – som inte tecknar tilläggsförsäkringen – har möjlighet att få upp till 25.025 kronor i månaden genom att ansluta sig till den speciella a-kassan. Månadsavgiften är endast 128 kronor.

Men trots att den här tryggheten finns lever många småföretagare i tron att de inte har rätt att gå med i a-kassan. Detta i kombination med att företaget just nu blommar gör att många småföretagare struntar i att försäkra sig ekonomiskt. De skjuter det på framtiden trots att de kan försäkra sig om bolaget hamnar på obestånd och tvingas i konkurs.

Beroende på hur situationen ser ut för ditt företag finns alltid goda chanser att få hjälp med finansieringen av oss på Uppland Kredit om företaget råkat hamna i en tillfällig svacka. Ett råd är att söka finansieringshjälp så tidigt som möjligt när problemen börjar uppdagas, innan det är för sent.

Ansökan om ett företagslån är enkel. Den är kostnadsfri och svar har du inom 24 timmar under veckans arbetsdagar.

Ansök om företagslån

Nyheter

Var tredje företagare drabbad av it-brott – så skyddar du bolaget

Alarmerande ökning av bedrägerier och kapade lösenord mot svenska företagare. De senaste två åren har andelen företagare som utsatts för it-brottslighet ökat med över 50 procent – från 19 till 29 procent.

Krångliga 3:12-regler kan hårdna

Fåmansbolag hotas av skattehöjningar i stället för lättnader i det redan snåriga regelverket.

Två stora hot mot småföretagens tillväxt

Kompetensbrist och kostnader hindrar företagen från att nyanställa och växa, visar ny rapport.
Fler nyheter