Så får du nytt kapital till bolaget

Flera viktiga moment, som exempelvis rätt tajming, är många gånger avgörande för en kapitalinjektion. Här kommer flera tips på vad du bör tänka på.

Tänk på rätt tajming när du söker kapital till ditt företag. (Foto: Andrea Natali, Unsplash.com)

Ett grundläggande krav för att locka kapital till företaget är förstås att du som entreprenör brinner för din affärsidé. Saknas rätta gnistan och engagemanget drar investerarna öronen åt sig. Det handlar om att ha fullt fokus på produkten och företagets intentioner att nå framgång och uppträda seriöst i bemötandet med investerarna.

Där till är det av största vikt att det finns en stark ambition att uppfylla sina löften och vara ett proffs på den egna branschen. Ett tips för att komma dit är att vara påläst och omge sig med kompetent personal som bolaget har anställda.

Tänk även på tidpunkten i jakten på kapital. Är den fel blir det troligen en nitlott oavsett om produkten är attraktiv. Här handlar det alltså dels om att tajmingen är rätt, dels att din vara eller tjänst har en god marknad för försäljning och distribution.

Det finns förresten en rad olika vägar för att få in pengar till bolaget. Banklån är ett sätt. Men där är ofta kravet att du måste gå i privat borgen för lånet. Många företagare nekas lån av banken.

Crowdfunding (gräsrotsfinansiering), Almi-lån, riskkapital och en rad olika bidrag, även från EU, för sådant som produktutveckling och innovation är andra finansieringsmöjligheter.

Grundkravet för att få bidrag är ofta att företaget har en bärande affärsidé med siktet inställt på lönsamhet och tillväxt.

Här kan du läsa mer om vilka bidrag företaget kan söka under 2019 och 2020.

Du som driver företag och behöver hjälp med finansiering till exempelvis en investering är alltid välkommen med en ansökan till oss på Uppland Kredit.

Ansökan är kostnadsfri, icke bindande och svar har du inom 24 timmar under veckans alla arbetsdagar.

Ansök om företagslån

Nyheter

Fler bolag går omkull – så undviker du konkurs

Ny statistik visar på en 10-procentig konkursökning i september. Så motverkar du konkurs – sju tips.

Ny rapport: Hållbara företag är mer lönsamma

Hållbarhetsarbetet lyfter kundrelationer, ökar tillväxten och lönsamheten, visar ny statistik.

Här finns Sveriges bästa företagsklimat

Kommunen toppar listan för tolfte året i rad. Är du nöjd med företagsklimatet i din kommun?
Fler nyheter