Så får du med företaget i matchen igen

Har du fastat i en återvändsgränd? Då kan det vara läge att byta marknad.

Foto: Caleb Mullins / Unsplash.com

Ibland händer ingenting på affärsfronten och om den dystra trenden håller i sig kan det få ödesdigra konsekvenser, som slår mot lönsamheten.

I ett värsta scenario, på lite längre sikt, kan bolaget krascha och då är det givetvis för sent att lägga om kursen.

Alla som driver företag vill se tillväxt. Det är hela idén med att hålla i gång en verksamhet. Många småföretagare kämpar hårt och har inte ens råd att ta semester.

Men trots all kamp för att hålla företaget flytande går det ibland åt skogen. Ingen är längre intresserad av bolagets produkter och i en sådan situation måste radikala grepp till för att återta en position.

Det är nu det kan vara dags att göra halt och svänga in på ett annat spår. Men för att kunna göra det krävs det en tydlig vision med utstakade delmål.

Tipset är att sätta upp en rak strategi för hur du ska ta dig in på nya marknader med ditt företag. Var inte rädd att ta bra betalt av kunderna och har du medarbetare är det viktigt att du engagerar alla att ta sitt ansvar för att nå uppsatta mål.

I och med att du nu tar klivet in på nya marknader är det av stor betydelse att ditt företag blir synligt. Använd sociala medier och andra nätverk för att marknadsföra dina produkter.

När du nu befinner dig i en ny verklighet är det viktigt att du inte tappar bort dina tidigare kunder på vägen. Försök anpassa affärsidén så att den lockar både befintliga kunder och nya.

Drunkna inte i administration och papper, det är viktigt att du håller i dirigentpinnen när bolaget tar nya krafttag för att återfå lönsamheten. Om du har fler kollegor är det av central betydelse att var och en gör det den är bäst på. Någon kan ta tag i administrationen, någon annan sköter marknadsföring medan du tar hand om det operativa arbetet.

Saknar du kapital för exempelvis nyinvesteringar till din satsning är du alltid möjlighet att ansöka om ett lån hos oss på Uppland Kredit. Ansökan behandlas snabbt och svar får du inom 24 timmar under arbetsdagar.

Vårt motto är att hjälpa små och mindre företag att reda ut eventuella kriser. Vi tycker om att se företag växa.

Ansök om företagslån

Nyheter

Var tredje företagare drabbad av it-brott – så skyddar du bolaget

Alarmerande ökning av bedrägerier och kapade lösenord mot svenska företagare. De senaste två åren har andelen företagare som utsatts för it-brottslighet ökat med över 50 procent – från 19 till 29 procent.

Krångliga 3:12-regler kan hårdna

Fåmansbolag hotas av skattehöjningar i stället för lättnader i det redan snåriga regelverket.

Två stora hot mot småföretagens tillväxt

Kompetensbrist och kostnader hindrar företagen från att nyanställa och växa, visar ny rapport.
Fler nyheter