Småföretagare tror på konjunkturdipp

Räknar med sämre försäljning de kommande månaderna. Så parerar du när nedgången kommer

Test caption

Normalt sett finns en spirande optimism bland landets små och medelstora företag. Men på senare tid har flera rapporter kommit in som visar på en ökad pessimism i synen på de närmaste månadernas utveckling.

Det är ett trendbrott och har sin förklaring i att många finansiella bedömare nu basunerar ut i media att en vikande konjunktur är i antågande både i Sverige och globalt.

Hotet har fått flera små och medelstora företagare att anpassa sig efter ett tuffare affärsklimat.

Man blir försiktigare med investeringar samtidigt som en del experter menar att det är i kristider som investeringar bör göras då det i flera fall visat sig vara en vinnande strategi. Experternas erfarenheter är att det går att satsa sig ur krisen och när konjunkturen sedan vänder uppåt igen har dessa företag ett försprång och står stabilare än sina konkurrenter.

Det bör sägas att även om en ovanligt hög andel små- och medelstora företagare i dag ger uttryck för en utbredd pessimism, så tror fortfarande nästan hälften av företagarna på en ökad försäljning. Mest positiva framtidsutsikter märks bland it- och telekomföretag, och även hotell- och restaurangnäringen är överlag optimistiska medan små och mindre företag i byggbranschen inte oväntat är mest pessimistiska.

Du som kanske saknar medel att göra en viktig investering som kan hålla dig flytande eller till och med ge dig ett försäljningslyft när konjunkturnedgången slår till är alltid välkommen att ansöka om ett lån hos oss på Uppland Kredit.

Ansökan är trygg och säker och hanteras snabbt. Svar får du inom 24 timmar under arbetsdagar.

Ansök om företagslån

Nyheter

Var tredje företagare drabbad av it-brott – så skyddar du bolaget

Alarmerande ökning av bedrägerier och kapade lösenord mot svenska företagare. De senaste två åren har andelen företagare som utsatts för it-brottslighet ökat med över 50 procent – från 19 till 29 procent.

Krångliga 3:12-regler kan hårdna

Fåmansbolag hotas av skattehöjningar i stället för lättnader i det redan snåriga regelverket.

Två stora hot mot småföretagens tillväxt

Kompetensbrist och kostnader hindrar företagen från att nyanställa och växa, visar ny rapport.
Fler nyheter