Gyllene tillfälle att söka EU-bidrag

Missa inte möjligheten att stärka ditt företag finansiellt.

Passa på att söka bidrag till ditt företag. Stödet till små och mellanstora företag har inte tagit semester. (Foto: Lesly Juarez, Unsplash.com)

Det är högsommar och semestertider. Men chansen att få bidrag för små och medelstora företag är inte mindre för det. Tvärtom är det läge att slå till.

Tillväxtverket påminner om att det finns pengar att hämta ur regionalfondsprogram med målet att i första hand stötta och utveckla entreprenörer i svensk landsbygd.

Under rubriken “Ansöka om stöd” på Tillväxtverket kan du se vilka förutsättningar ditt företag har att söka och få EU-bidrag.

På EU-fonder kan du, beroende på näringslivsgren, sedan få bidrag till din verksamhet. Här finns bidrag för att utveckla kustbygderna med inriktning på fiske, en jordbruksfond för landsbygdsutveckling, en regional utvecklingsfond och en socialfond.

Tillväxtverket vill även inspirera dig som driver företag genom att redovisa resultat från olika EU-projekt. Här kan du läsa om berättelser från egenföretagare som sökt och fått ekonomiskt stöd och vad det betytt för deras affärer och verksamheter.

Bland annat finns en artikel om en Piteåbonde som “gått från att vara en liten familjedriven byasåg till att bli Sveriges största producent av klimatsmarta flerbostadshus i såg”.

Missa inte den!

Missa inte heller möjligheten att söka ett företagslån hos oss på Uppland Kredit. Vi tycker om att se företag växa. Ansökan är enkel och icke bindande. Svar har du inom 24 timmar under veckans alla arbetsdagar.

Ansök om företagslån

Nyheter

Var tredje företagare drabbad av it-brott – så skyddar du bolaget

Alarmerande ökning av bedrägerier och kapade lösenord mot svenska företagare. De senaste två åren har andelen företagare som utsatts för it-brottslighet ökat med över 50 procent – från 19 till 29 procent.

Krångliga 3:12-regler kan hårdna

Fåmansbolag hotas av skattehöjningar i stället för lättnader i det redan snåriga regelverket.

Två stora hot mot småföretagens tillväxt

Kompetensbrist och kostnader hindrar företagen från att nyanställa och växa, visar ny rapport.
Fler nyheter